info@queenmarydesigns.si

Alenka Tepina

 + 386 41 736 410

info@queenmarydesigns.si

  O meni

  Živijo 🙂 ,

  moje uradno ime je Alenka. Sama sem najrajši Lena, pa ne zato, ker bi bila lena, ampak ker me tako kličejo najbližji, pa še ime je kratko in lahko za zapomniti.

  Z nakitom sem v stiku že odkar pomnim. Večina žensk, ki so bile in so del mojega življenja so prisegale na dejstvo, da je nakit pika na i vsakemu outfitu. Tega dejstva sem se nalezla tudi sama in sem mnenja, da je nakit odličen način, kako v outfit vpeljati več življenja in ga narediti zanimivega ter še bolj opaznega.

  Večji del življenja sem se ukvarjala z rutinskim delom in številkami. Nikoli nisem o sebi razmišljala kot o ustvarjalki nakita, vendar sem globoko v sebi vedela, da mora obstajati nekaj, kar mi napolni dušo in ustvari notranji mir, dobro počutje ter veselje. Začela sem raziskovati sebe, v čem uživam in ugotavljati, da življenje ni samo premetavanje številk in ‘’kuća – poso – poso – kuća’’ :). Poskusila sem s šivanjem – neee, nimam potrpljenja, kuhanjem – neee, porabim preveč časa za 15 minut užitka, pisanje knjig – neee, nimam dovolj domišljije.

  Našla sem se v izdelovanju nakita. Ker nisem imela dovolj znanja o različnih tehnikah, sem se vpisala na enoletni tečaj za izdelovanje nakita v organizaciji Fakultete za dizajn, kjer se v Zlatarski šoli Mengeš spoznavam z različnimi vrstami in značilnostmi orodja, izdelujem lastne kose nakita od ideje do izvedbe, spoznavam različne postopke z ulivanjem voska in toplotne obdelave kovin.

  Na začetku sem nakit izdelovala zase in ko sem ugotovila, da ga ljudje opazijo, sem ga začela izdelovati tudi za prijateljice in ostale, ki jim je bil nakit všeč. Ko ustvarjam čutim svobodo, mir, pobegnem v svet, kjer sem sama s sabo in ni lepšega občutka in sprostitve kot to.

  Nakit, ki ga ustvarjam sledi modnim trendom in je namenjen ženskam kot moškim, ki živijo preprosto življenje, imajo radi naravo in udobje, so urejeni ter znajo nositi nakit na pravi način. V največji ponos mi je zaupanje stranke in njeno očitno zadovoljstvo, ko nosi mojo stvaritev in se počuti dobro v svoji koži.

  S tem, ko kupite moj nakit vam je zagotovljeno, da je bil narejen s strastjo in z ljubeznijo.

  Ustvarjalna pot prstana